Zašto studirati Poljoprivredni fakultet

Svako od nas se u životu nađe na velikoj životnoj raskrsnici. Sada se i ti nalaziš na jednoj od najvažnih. Izbor fakulteta je izbor tvoje budućnosti.

Zašto da tvoj izbor bude Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu?

Razloga je mnogo. Najvažniji razlog su tvoja interesovanja. Ako se pitaš šta ćeš da naučiš, o tome možeš više saznati ako pogledaš naše studijske programe Fakulteta i izabereš onaj koji ti najviše odgovara.

Vjerovatno ne znaš da je Poljoprivredni fakultet jedan od prvih fakulteta koji je počeo sa radom u okviru Univerziteta u Istočnom Sarajevu i da je danas jedna od najznačajnijih ustanova visokog obrazovanja u oblasti poljoprivrede i šumarstva u Republici Srpskoj. Poljoprivredni fakultet ti pruža odlične uslove studiranja, svremeno opremljene učionice, laboratorije, studenstsku čitaonicu, biblioteku….

Da li poljoprivreda i šumarstvo imaju budućnost?

Slobodno možemo da kažemo da su poljoprivreda i šumarstvo grane privrede koje će imati siguran razvoj i perspektivu. Ako sumnjaš u našu tvrdnju, trebalo bi da znaš da organizacija UN za hranu i poljoprivredu (FAO) procenjuje da svjetska proizvodnja hrane do 2050. godine treba da poraste za čitavih 70 odsto da bi podmirila potrebe budućih devet milijardi stanovnika planete. Povećana potražnja za proizvodnjom hrane i pitanja životne sredine čine poljoprivredu i šumarstvo najperspektivnijim granama privrede u budućem periodu.

Sve što te interesuje o upisu, studijama, uslovima studiranja možeš naći na ovoj stranici. Ako imaš pitanja ili su ti potrebne dodatne informacija možeš kontaktirati Studentsku službu Fakulteta koje će ti dati odgovor.

Treba da znaš i da studentski život nije samo učenje, nego i druženje sa koleginicama i kolgama, studentske žurke, studentsko takmičenje Agronomijada, studijska putovanja u zemlji  inostranstvu. O tome ćeš više saznati od naših studenata. Studenti su druželjubivi i kolegijalni.