I GODINA
| NAZIV PREDMETA |
SEMESTAR |
ČASOVA |
ECTS |
| PR |
AV |
LV |
| Neorganska hemija |
I |
3 |
0 |
2 |
7 |
| Biologija I |
2 |
0 |
2 |
6 |
| Agrometeorologija |
2 |
2 |
0 |
5 |
| Matematika |
2 |
2 |
0 |
6 |
| Informatika |
2 |
0 |
2 |
6 |
| Ukupno sedmično opterećenje |
11 |
4 |
6 |
30 |
| 21 |
| NAZIV PREDMETA |
SEMESTAR |
ČASOVA |
ECTS |
| PR |
AV |
LV |
| Organska hemija |
II |
3 |
0 |
2 |
7 |
| Biologija 2 |
3 |
0 |
3 |
8 |
| Poljoprivredna statistika |
2 |
2 |
0 |
6 |
| Poljoprivredne mašine |
2 |
2 |
0 |
6 |
| Engleski jezik |
2 |
0 |
0 |
3 |
| Ukupno sedmično opterećenje |
12 |
4 |
5 |
30 |
| 21 |
II GODINA
| NAZIV PREDMETA |
SEMESTAR |
ČASOVA |
ECTS |
| PR |
AV |
LV |
| Fiziologija bilja i biohemija |
III |
4 |
0 |
3 |
8 |
| Anatomija i fiziologija domaćih životinja |
4 |
2 |
0 |
7 |
| Genetika |
2 |
1 |
1 |
5 |
| Mikrobiologija |
2 |
0 |
2 |
5 |
| Pedologija |
2 |
0 |
2 |
5 |
| Ukupno sedmično opterećenje |
14 |
3 |
8 |
30 |
| 25 |
| NAZIV PREDMETA |
SEMESTAR |
ČASOVA |
ECTS |
| PR |
AV |
LV |
| Krmno bilje |
IV |
2 |
2 |
0 |
5 |
| Melioracije |
2 |
2 |
0 |
5 |
| Mljekarstvo |
2 |
1 |
1 |
5 |
| Zoohigijena sa veterinarstvom |
2 |
1 |
1 |
5 |
| Agrohemija |
3 |
0 |
2 |
5 |
| Ishrana domaćih životinja |
2 |
1 |
1 |
5 |
| Ukupno sedmično opterećenje |
13 |
7 |
5 |
30 |
| 25 |
III GODINA
| NAZIV PREDMETA |
SEMESTAR |
ČASOVA |
ECTS |
| PR |
AV |
LV |
| Opšte ratarstvo 1 |
V |
2 |
2 |
0 |
5 |
| Opšte voćarstvo 1 |
2 |
2 |
0 |
5 |
| Opšte stočarstvo 1 |
2 |
2 |
0 |
5 |
| Opšte povrtarstvo |
2 |
2 |
0 |
5 |
| Entomologija 1 |
2 |
0 |
2 |
6 |
| Izborni predmeti |
Ljekovito bilje |
2 |
1 |
0 |
4 |
| Uslovi čuvanja voća i grožđa |
| Ukupno sedmično opterećenje |
12 |
9 |
2 |
30 |
| 23 |
| NAZIV PREDMETA |
SEMESTAR |
ČASOVA |
ECTS |
| PR |
AV |
LV |
| Opšte ratarstvo 2 |
VI |
2 |
2 |
0 |
5 |
| Opšte voćarstvo 2 |
2 |
2 |
0 |
5 |
| Opšte stočarstvo 2 |
2 |
2 |
0 |
5 |
| Posebno povrtarstvo |
2 |
2 |
0 |
5 |
| Entomologija 2 |
2 |
0 |
2 |
5 |
| Fitopatologija |
3 |
0 |
2 |
5 |
| Ukupno sedmično opterećenje |
13 |
8 |
4 |
30 |
| 25 |
IV GODINA
| NAZIV PREDMETA |
SEMESTAR |
ČASOVA |
ECTS |
| PR |
AV |
LV |
| Posebno ratarstvo 1 |
VII |
3 |
2 |
o |
5 |
| Posebno voćarstvo sa vinogradarstvom 1 |
2 |
2 |
0 |
5 |
| Posebno stočarstvo 1 |
2 |
2 |
0 |
5 |
| Oplemenjivanje bilja i sjemenarstvo 1 |
3 |
2 |
0 |
6 |
| Organizacije i ekonomika proizvodnje 1 |
2 |
2 |
0 |
5 |
| Izborni predmeti |
Čuvanje i skladištenje ratarskih proizvoda |
2 |
0 |
1 |
4 |
| Organska poljoprivreda |
| Tržište i marketing |
| Ukupno sedmično opterećenje |
14 |
8 |
3 |
30 |
| 25 |
| NAZIV PREDMETA |
SEMESTAR |
ČASOVA |
ECTS |
| PR |
AV |
LV |
| Posebno ratarstvo 2 |
VIII |
3 |
0 |
2 |
5 |
| Posebno voćarstvo sa vinogradarstvom 2 |
2 |
0 |
2 |
5 |
| Posebno stočarstvo 2 |
2 |
0 |
2 |
5 |
| Oplemenjivanje bilja i sjemenarstvo 2 |
2 |
0 |
2 |
5 |
| Organizacije i ekonomika proizvodnje2 |
2 |
2 |
0 |
5 |
| Troškovi i kalkulacije |
2 |
2 |
0 |
4 |
| Završni samostalni rad |
|
1 |
| Ukupno sedmično opterećenje |
13 |
4 |
8 |
30 |
| 25 |
Završetkom studijskog programa Poljoprivreda – modul Opšti studenti stiču znanja i vještine iz cjelokupne oblasti poljoprivredne proizvodnje (ratarstvo, povrtarstvo, krmno bilje, voćarstvo, vinogradarstvo, stočarstvo i dr.). Svrha studijskog programa je formiranje visoko obrazovanih kadrova u oblasti gajenja biljaka i domaćih životinja. Pored upoznavanja sa klasičnom (konvencionalnom) proizvodnjom studenti će se u okviru pojedinih predmeta upoznati i sa tehnologijom organske proizvodnje biljnih vrsta i domaćih životinja, a sve sa ciljem proizvodnje zdravstveno ispravne hrane i očuvanja životne sredine. Stečena znanja, studentima završenih osnovnih akademskih studija Poljoprivreda – modul Opšti obezbjeđuju stručnost, odnosno kompetencije za rad u:
poljoprivrednim radnim organizacijama, kao što su poljoprivredni kombinati i zadruge; preduzećima koja se bave prodajom sirovina za poljoprivredu; preduzećima koja se bave doradom sjemena poljoprivrednih biljaka; preduzećima koja se bave marketingom i prodajom poljoprivrednih proizvoda; sirovinskim odjeljenjima prerađivačke industrije u poljoprivredi; porodičnim gazdinstvima koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom; savejtodavnim i stručnim službama državnog ili privatnog sektora; bankama i osiguravajućim društvima; poljoprivrednim inspekcijskim službama; privrednim komorama i lokalnoj samoupravi; srednješkolskom i visokoškolskom obrazovanju, naučnim institucijama i dr.