I ГОДИНА
| НАЗИВ ПРЕДМЕТА |
СЕМЕСТАР |
ЧАСОВА |
ECTS |
| ПР |
АВ |
ЛВ |
| Неорганска хемија |
I |
3 |
0 |
2 |
7 |
| Биологија I |
2 |
0 |
2 |
6 |
| Агрометеорологија |
2 |
2 |
0 |
5 |
| Математика |
2 |
2 |
0 |
6 |
| Информатика |
2 |
0 |
2 |
6 |
| Укупно седмично оптерећење |
11 |
4 |
6 |
30 |
| 21 |
| НАЗИВ ПРЕДМЕТА |
СЕМЕСТАР |
ЧАСОВА |
ECTS |
| ПР |
АВ |
ЛВ |
| Органска хемија |
II |
3 |
0 |
2 |
7 |
| Биологија 2 |
3 |
0 |
3 |
8 |
| Пољопривредна статистика |
2 |
2 |
0 |
6 |
| Пољопривредне машине |
2 |
2 |
0 |
6 |
| Енглески језик |
2 |
0 |
0 |
3 |
| Укупно седмично оптерећење |
12 |
4 |
5 |
30 |
| 21 |
II ГОДИНА
| НАЗИВ ПРЕДМЕТА |
СЕМЕСТАР |
ЧАСОВА |
ECTS |
| ПР |
АВ |
ЛВ |
| Физиологија биља и биохемија |
III |
4 |
0 |
3 |
8 |
| Анатомија и физиологија домаћих животиња |
4 |
2 |
0 |
7 |
| Генетика |
2 |
1 |
1 |
5 |
| Микробиологија |
2 |
0 |
2 |
5 |
| Педологија |
2 |
0 |
2 |
5 |
| Укупно седмично оптерећење |
14 |
3 |
8 |
30 |
| 25 |
| НАЗИВ ПРЕДМЕТА |
СЕМЕСТАР |
ЧАСОВА |
ECTS |
| ПР |
АВ |
ЛВ |
| Крмно биље |
IV |
2 |
2 |
0 |
5 |
| Мелиорације |
2 |
2 |
0 |
5 |
| Мљекарство |
2 |
1 |
1 |
5 |
| Зоохигијена са ветеринарством |
2 |
1 |
1 |
5 |
| Агрохемија |
3 |
0 |
2 |
5 |
| Исхрана домаћих животиња |
2 |
1 |
1 |
5 |
| Укупно седмично оптерећење |
13 |
7 |
5 |
30 |
| 25 |
III ГОДИНА
| НАЗИВ ПРЕДМЕТА |
СЕМЕСТАР |
ЧАСОВА |
ECTS |
| ПР |
АВ |
ЛВ |
| Опште ратарство 1 |
V |
2 |
2 |
0 |
5 |
| Опште воћарство 1 |
2 |
2 |
0 |
5 |
| Опште сточарство 1 |
2 |
2 |
0 |
5 |
| Опште повртарство |
2 |
2 |
0 |
5 |
| Ентомологија 1 |
2 |
0 |
2 |
6 |
| Изборни предмети |
Љековито биље |
2 |
1 |
0 |
4 |
| Услови чувања воћа и грожђа |
| Укупно седмично оптерећење |
12 |
9 |
2 |
30 |
| 23 |
| НАЗИВ ПРЕДМЕТА |
СЕМЕСТАР |
ЧАСОВА |
ECTS |
| ПР |
АВ |
ЛВ |
| Опште ратарство 2 |
VI |
2 |
2 |
0 |
5 |
| Опште воћарство 2 |
2 |
2 |
0 |
5 |
| Опште сточарство 2 |
2 |
2 |
0 |
5 |
| Посебно повртарство |
2 |
2 |
0 |
5 |
| Ентомологија 2 |
2 |
0 |
2 |
5 |
| Фитопатологија |
3 |
0 |
2 |
5 |
| Укупно седмично оптерећење |
13 |
8 |
4 |
30 |
| 25 |
IV ГОДИНА
| НАЗИВ ПРЕДМЕТА |
СЕМЕСТАР |
ЧАСОВА |
ECTS |
| ПР |
АВ |
ЛВ |
| Посебно ратарство 1 |
VII |
3 |
2 |
о |
5 |
| Посебно воћарство са виноградарством 1 |
2 |
2 |
0 |
5 |
| Посебно сточарство 1 |
2 |
2 |
0 |
5 |
| Оплемењивање биља и сјеменарство 1 |
3 |
2 |
0 |
6 |
| Организације и економика производње 1 |
2 |
2 |
0 |
5 |
| Изборни предмети |
Чување и складиштење ратарских производа |
2 |
0 |
1 |
4 |
| Органска пољопривреда |
| Тржиште и маркетинг |
| Укупно седмично оптерећење |
14 |
8 |
3 |
30 |
| 25 |
| НАЗИВ ПРЕДМЕТА |
СЕМЕСТАР |
ЧАСОВА |
ECTS |
| ПР |
АВ |
ЛВ |
| Посебно ратарство 2 |
VIII |
3 |
0 |
2 |
5 |
| Посебно воћарство са виноградарством 2 |
2 |
0 |
2 |
5 |
| Посебно сточарство 2 |
2 |
0 |
2 |
5 |
| Оплемењивање биља и сјеменарство 2 |
2 |
0 |
2 |
5 |
| Организације и економика производње2 |
2 |
2 |
0 |
5 |
| Трошкови и калкулације |
2 |
2 |
0 |
4 |
| Завршни самостални рад |
|
1 |
| Укупно седмично оптерећење |
13 |
4 |
8 |
30 |
| 25 |
Завршетком студијског програма Пољопривреда – модул Општи студенти стичу знања и вјештине из цјелокупне области пољопривредне производње (ратарство, повртарство, крмно биље, воћарство, виноградарство, сточарство и др.). Сврха студијског програма је формирање високо образованих кадрова у области гајења биљака и домаћих животиња. Поред упознавања са класичном (конвенционалном) производњом студенти ће се у оквиру појединих предмета упознати и са технологијом органске производње биљних врста и домаћих животиња, а све са циљем производње здравствено исправне хране и очувања животне средине. Стечена знања, студентима завршених основних академских студија Пољопривреда – модул Општи обезбјеђују стручност, односно компетенције за рад у:
пољопривредним радним организацијама, као што су пољопривредни комбинати и задруге; предузећима која се баве продајом сировина за пољопривреду; предузећима која се баве дорадом сјемена пољопривредних биљака; предузећима која се баве маркетингом и продајом пољопривредних производа; сировинским одјељењима прерађивачке индустрије у пољопривреди; породичним газдинствима која се баве пољопривредном производњом; савејтодавним и стручним службама државног или приватног сектора; банкама и осигуравајућим друштвима; пољопривредним инспекцијским службама; привредним коморама и локалној самоуправи; средњешколском и високошколском образовању, научним институцијама и др.