Зашто студирати Пољопривредни факултет

Свако од нас се у животу нађе на великој животној раскрсници. Сада се и ти налазиш на једној од најважних. Избор факултета је избор твоје будућности.

Зашто да твој избор буде Пољопривредни факултет Универзитета у Источном Сарајеву?

Разлога је много. Најважнији разлог су твоја интересовања. Ако се питаш шта ћеш да научиш, о томе можеш више сазнати ако погледаш наше студијске програме Факултета и изабереш онај који ти највише одговара.

Вјероватно не знаш да је Пољопривредни факултет један од првих факултета који је почео са радом у оквиру Универзитета у Источном Сарајеву и да је данас једна од најзначајнијих установа високог образовања у области пољопривреде и шумарства у Републици Српској. Пољопривредни факултет ти пружа одличне услове студирања, свремено опремљене учионице, лабораторије, студенстску читаоницу, библиотеку….

Да ли пољопривреда и шумарство имају будућност?

Слободно можемо да кажемо да су пољопривреда и шумарство гране привреде које ће имати сигуран развој и перспективу. Ако сумњаш у нашу тврдњу, требало би да знаш да организација УН за храну и пољопривреду (ФАО) процењује да свјетска производња хране до 2050. године треба да порасте за читавих 70 одсто да би подмирила потребе будућих девет милијарди становника планете. Повећана потражња за производњом хране и питања животне средине чине пољопривреду и шумарство најперспективнијим гранама привреде у будућем периоду.

Све што те интересује о упису, студијама, условима студирања можеш наћи на овој страници. Ако имаш питања или су ти потребне додатне информација можеш контактирати Студентску службу Факултета које ће ти дати одговор.

Треба да знаш и да студентски живот није само учење, него и дружење са колегиницама и колгама, студентске журке, студентско такмичење Агрономијада, студијска путовања у земљи  иностранству. О томе ћеш више сазнати од наших студената. Студенти су дружељубиви и колегијални.